Hulp bij toegankelijkheid

Schuttersmonument is (tijdelijk) hersteld!!

Dankzij kunstenares Iris Roskam is ons beschadigde monument weer gerepareerd.
Iris heeft het monument tijdelijk gemaakt voor ons patroonsfeest op 19 maart. Eind maart zal Iris de drapeau er weer afhalen om deze definitief te repareren. Top gedaan Iris!
 
schutterijbeeld tijdelijkerep2a  schutterijbeeld tijdelijkerep1a

Schade schuttersmonument

Begin januari is geconstateerd dat er schade is ontstaan aan het schuttersmonument aan de kerkstraat in Oud-Stein. De drapeau is er afgevallen. Er is vocht achter de drapeau gekomen waardoor deze heeft losgelaten.

De dag na constatering is er contact geweest met de gemeente Stein en kunstenares van het monument. Er wordt op de achtergrond hard gewerkt het monument vóór ons patroonsfeest op 19 maart 2023 hersteld te hebben.
schuttersmonument beschadigd

Mr. Harry Dobbelsteinprijs 2023

In het weekend van 6-7-8 en 13-14-15 oktober 2023, organiseren wij alweer voor de zesde keer de Mr. Harry Dobbelsteinprijs en bieden hierbij podium  aan alle deelnemende kunstenaars in de Terpkerk te Urmond. 
De prijsuitreiking zal in het 2de weekend plaats gaan vinden.
Behalve een geldprijs krijgen prijswinnaars ook een volwaardige tentoonstelling van hun werk aangeboden in januari 2024 in de Terpkerk.

Het thema voor 2023

BEWEGEN - BEWEGING
en staat in het teken van,
Mens, Maatschappij en Toekomst.

De Mr. Harry Dobbelsteinprijs is een wedstrijd voor niet-professionele kunstenaars uit de gemeente Stein. Deelname is gratis en staat open voor kunstenaars die geboren, getogen dan wel woonachtig zijn in de gemeente, of er aantoonbaar een actieve relatie mee hebben.

De organisatie is in handen van de Stichting Kleine Monumenten Stein in samenwerking met de Culturele Werkgroep Stein en is een eerbetoon aan wijlen Mr. Harry Dobbelsteen.

Meer informatie volgt. 

Kunst- en cultuurbeleid in Stein

Wij de 'Stichting Kleine Monumenten Stein' kijken als erfgoed organisatie uit naar een goede samenwerking in de vorm als lid van de toekomstige begeleidingscommissie i.s.m.  afgevaardigden van de gemeente Stein.

Lees verder