Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

QR-code voor informatievoorziening bij monumenten

Stichting Kleine Monumenten Stein introduceert QR-code voor verbeterde informatievoorziening bij monumenten. Bijna alle monumenten in Stein zijn voorzien van een monumentenplaatje met daarop informatie over het betreffende monument. Nu voegt de stichting ook een QR-code toe aan de plaatjes, waarmee bezoekers eenvoudig toegang krijgen tot uitgebreide informatie via de website.

Door het scannen van de QR-code met een smartphone wordt direct een link getoond naar de specifieke beschrijving van het monument op de website van Stichting Kleine Monumenten Stein. Hierdoor kunnen bezoekers terwijl ze bij een monument staan de code scannen en via de verschijnende link op hun telefoon direct de juiste pagina openen met uitgebreide informatie over het betreffende monument.

De zomer van 2023 staat in het teken van de implementatie van deze QR-codes bij de monumenten waar de stichting zorg voor draagt. Stichting Kleine Monumenten Stein verwacht dat in het najaar de meeste monumenten op deze manier voorzien zijn van de QR-code.

Met de introductie van de QR-code wil Stichting Kleine Monumenten Stein de informatievoorziening met betrekking tot de kleine monumenten aanzienlijk verbeteren. Bezoekers hebben nu de mogelijkheid om ter plekke gedetailleerde informatie over de geschiedenis en betekenis van de monumenten te verkrijgen. Door simpelweg de QR-code te scannen, wordt een naadloze verbinding gelegd tussen het fysieke monument en de digitale wereld.

De Stichting Kleine Monumenten Stein nodigt bezoekers van harte uit om deze nieuwe functionaliteit te ervaren en te genieten van de verrijkte monumentenervaring die het biedt. Ontdek de verhalen achter de monumenten en leer meer over de rijke historie van Stein.

Wij nodigen u van harte uit de QR codes te gaan proberen en meteen een mooie wandel- of fietstocht door de gemeente te maken. 

De eerste QR code is 15 juli 2023 geplaatst bij 'Liggende Leda'. 

QR code project kleine monumenten stein web