Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

Extra Aandacht voor de Kleine Monumenten tijdens Open Monumentendag

Op 14 en 15 september 2024 vieren we weer Open Monumentendag, een jaarlijks evenement waarbij duizenden mensen de kans krijgen om de rijke geschiedenis van onze gemeente Stein te ontdekken. Vaak zijn het juist de grote monumenten die bezocht worden, daarom willen wij, van de Stichting Kleine Monumenten Stein, juist de aandacht vestigen op de andere pareltjes: de kleine monumenten.

Kleine Monumenten, Grote Verhalen

In de gemeente Stein zijn er tal van kleine monumenten die stuk voor stuk een bijzonder verhaal vertellen. Grote en kleine beelden, een beeldentuin, kruisen en kapelletjes, glas in lood etc., deze monumenten zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van onze gemeenschap. Ze zijn misschien klein van formaat, maar hun historische waarde is enorm.

Het Hele Jaar Door Toegankelijk

Dankzij de inzet van de vrijwilligers van Stichting Kleine Monumenten Stein zijn deze monumenten het hele jaar door toegankelijk voor het publiek. Onze stichting zorgt niet alleen voor het behoud en onderhoud van deze monumenten, maar ook voor het delen van hun verhalen. Via onze website (kleinemonumentenstein.nl), publicaties in diverse media en via sociale media bieden we uitgebreide informatie over elk monument, zodat iedereen op zijn eigen manier kan genieten van het rijke erfgoed van Stein.

Ontdek ook de Kleine Monumenten

Tijdens Open Monumentendag hopen we dat bezoekers niet alleen de grote, bekende monumenten in onze gemeente zullen bezoeken, maar ook de tijd nemen om de kleinere, minder bekende locaties te ontdekken. Deze dagen bieden een geweldige kans om de diepte en diversiteit van ons erfgoed te verkennen. De verhalen achter de kleine monumenten zijn fascinerend en verdienen het om gehoord te worden.

Bij de meeste monumenten is inmiddels de QR code aangebracht. Door deze te scannen kom je meteen op de betreffende pagina op de website met meer informatie over het monument.

Wees Erbij!

Of je nu fietsend, wandelend of met de auto op pad gaat, er valt altijd iets nieuws te ontdekken.

Volg ons op sociale media en bezoek onze website voor meer informatie over de monumenten die je kunt bezoeken en de verhalen die erbij horen. Geef ook deze pareltjes de aandacht die ze verdienen!

Samen zorgen we ervoor dat het verleden levend blijft, niet alleen tijdens Open Monumentendag, maar het hele jaar door.

openmonumentendag 2024 web