Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

E05 - Wegkruis Terhagen

Ter rechterzijde voor de spoorbrug in Terhagen, langs de weg die omhoog gaat naar het lage bos, is tegen een eeuwenoude lindeboom, die door snoei en ouderdom een karakteristiek aanzien heeft gekregen, een kruis beeld en corpus geplaatst dat ongeveer dertig jaar geleden het oude en verweerde betonnen kruis heeft vervangen. In die tijd waren het de bestuursleden Jean Hoeveler en Louis Huiveneers die het houten kruis met achterwand en zadeldak met metalen afdekking vervaardigden.

e05 terhagen 1

De boom met kruis staan op particuliere grond. Om de boom in stand te houden heeft de vorige eigenaar Jan Driessen, oud-Elsloonaar, het I.K.L. ingeschakeld om snoeien en onderhoud deskundig te verzorgen. Het onderhoud van het kruis dat door weersomstandigheden te lijden heeft, moet geregeld een laag lak krijgen.

e05 terhagen 2

De buurvereniging Terhagen draagt hier zorg voor en kleurt het geheel op met een bloemetje. De mooie plaatsing van beide monumentjes, zowel boom als kruisbeeld, nodigt je bij een wandeling naar het bos uit, even op die plek stil te staan en zo men wil een groet te brengen.

e05 01