Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

E-U Plug-In (2008)

  • Kunstenaar: Feddo van Riel

Het kunstwerk met als thema Popmuziek is een van de creaties welke in het kader van het Kunstenplan  werd geraliseerd. Dit thema is gekozen op initiatief van de Stichting Conincx Pop, die tevens bij de totstandkoming van het kunstwerk betrokken was.

Met de realisatie van de kunsttoepassing “Plug-in” heeft de Tilburgse kunstenaar Feddo van Riel een bijzonder kunstwerk gemaakt, niet alleen qua vormgeving en materiaalkeuze, maar ook wat betreft de presentatie. Het kunstwerk is gemaakt van glasvezel en polyester en is bevestigd aan een ijzeren paal van 4 meter hoog. “Plug-in” is een helder witte, abstracte en geheel gesloten vorm. Het is een prikkelend en zelfbewust ijkpunt in de openbare ruimte.

“Plug-in” moet als een mobiel kunstwerk beschouwd worden. Op drie locaties in de gemeente staat een metalen plug waarop het beeld kan worden geplaatst. Het kunstwerk wordt a.h.w. ingeplugd op verschillende muziek-gerelateerde locaties in de gemeente.

Het kunstwerk staat in april/mei bij het Urpop festival, in juni/juli bij Conincxpop en de rest van het jaar bij het Maaslandcentrum.

Op zaterdag 25 oktober 2008 werd het kunstwerk onthuld. Dit werd op diverse locaties in het bijzijn van wethouder Luc Feij, Jan Smeets, Lambshade en gedeputeerde Odile Wolfs feestelijk gevierd.

e uplugin 1