Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

U30 - Lombokkersmonument Berg aan de Maas

  • Kunstenaar: Joost Jeuken

Dit monument staat op de hoek Obbichterstraat- Ireneplein in Berg aan de Maas
In navolging van de carnavalsverenigingen van Elsloo, Urmond en Meers kreeg Berg aan de Maas/Nattenhoven ook een eigen “vastelaovend-monument”. Het werd ontworpen door kunstenaar Joost Jeuken en onthuld op zaterdagavond 15 november om 17.11 uur door prins Mikel I & prinses Ramona en jeugdprins Giliam & jeugdprinses Quincy.

u30 2 lom

Carnavalsvereniging “De Lombokkers” is opgericht in Nattenhoven en vierde in 2012 haar 3 x 11 jarig bestaan. Toen al waren er plannen om te voorzien in een passend monument voor Nattenhoven en Berg aan de Maas. Op een vierkante natuurstenen zuil staat een bronzen kop van een bok met grote horens, het symbool van de vereniging. Eronder maakt een plaatje duidelijk dat het gaat om een monument voor de in 1979 opgerichte CV De Lombokkers.

u30 1

Op carnavals-dinsdagavond wordt traditiegetrouw het carnaval afgesloten, ook in Berg aan de Maas. De Lombokkers kiezen voor bokjes van stro. Men begint om 21.00 uur met het weghalen van de vastelaovessjaal bij het Bokkenbeeld. Daarna gaan de strooien bokjes, na een gezellige avond in café ’t Stoakhoes, in de vuurkorf.

Linkjes;