Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

U29 - De Zon in Berg aan de Maas

  • Kunstenaar: Jos Hermans

In 2010 kreeg de gemeente Stein het kunstwerk “ De Zon” van beeldhouwer Jos Hermans uit Nuth aangeboden. Het kunstwerk werd rond 1970 op initiatief van de uit gemeente Berg aan de Maas afkomstige heer Theodoor Renier Neutelings, grondlegger van de Liga-fabrieken te Roosendaal, aangekocht en geplaatst in de tuin van zijn kantoor. Na een aantal verplaatsingen als gevolg van bedrijfsfusies belandde het beeld uiteindelijk achter een inmiddels verlaten kantoorgebouw in Breda. Op initiatief van de heer Neutelings werd het beeld aangeboden aan de kern Berg aan de Maas en daarmee aan de gemeente Stein.

u29-1-zon.jpg

Een jaar later waren de voorbereidingen afgerond en werd het beeld herplaatst aan de Veerweg in Berg aan de Maas.  De onthulling vond plaats op zaterdag 29 oktober 2011.

Op die zaterdag liep een groep genodigden achter schutterij Sint Hubertus van Natenhoven naar de Veerweg. Hier aan de boorden van de Maas kreeg het kunstwerk een mooie nieuwe locatie. Kunstenaar Jos Hermans, Theo Neutelings jr. en wethouder Peter Salden waren actief betrokken bij deze heronthulling.