Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

U34 - Uit het hart van de Maaskant. (Bie Os)

  • Kunstenaar: Fons Verhoeve

Voor het gebouw van de Lokale Omroep Stein staat het monumentale object, getiteld uit het hart van de Maaskant. Het is opgebouwd uit een aantal roestvrijstalen buizen, die de kernen van de gemeente Stein moeten uitbeelden. Er bovenop zie je een bronzen hand die een microfoon vasthoudt. Verder zie je een hartstenen hart dat in twee helften om de roestvrijstalen buizen heen zit. De oppervlakte van het hardstenen hart is aan een kant bewerkt en de andere kant is gezoet.

u34 Uit het hart van de Maasvallei arty1

Het roestvrijstaal staat verder voor duurzaamheid en kracht dat de kernen uitstralen. Kunstenaar Fons Verhoeve heeft met hart en ziel gewerkt aan dit kunstwerk en is trots op het resultaat.  In 2011 creëerde Verhoeve, kunstenaar en fotograaf, dit kunstwerk op verzoek van de Lokale Omroep Stein. De LOS verhuisde in 2011 naar de Raadhuisstraat en bij deze gelegenheid werd het beeld voor de deur van het studiogebouw geplaatst.

Het kunstwerk werd bij de werkzaamheden aan de Raadhuisstraat ernstig beschadigd. De stalen buizen staan daardoor uit het lood en er zitten knikjes in. Gelukkig is na veel discussie de gemeente voornemens geweest om het monumentaal object weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Het is niet duidelijk wie de kosten voor de restauratie gaat betalen, aangezien niet achterhaald kan worden wie de veroorzaker van de schade is.  

u34 1hart
Fons Verhoeve aan het werk.