Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

S01 - Millennium

  • Kunstenaar: Jo Ramakers

In het kader van de eeuwwisseling heeft de gemeente Stein een stichting “Millennium”geïnstalleerd,  die de festiviteiten die gepland waren bij de eeuwwisseling georganiseerd en verzorgd heeft . Hieronder viel ook het kunstwerk dat in het kunstplan van de gemeente Stein was opgenomen. De kunstenaar kreeg de opdracht een ontwerp te maken, dat na goedkeuring van de stichting en de gemeente, omgezet werd in een opdracht tot het vervaardigen van het ontworpen object. 

s01 Millennium art

Het kunstwerk bestaat uit een abstracte vorm, die als het ware de kop omhoog steekt naar het nieuwe tijdperk. Het is opgebouwd uit holle, bolle en welvende gedeelten, hiermee de wisselvalligheid ten aanzien van de oorlog, vrede en vooruitgang van de afgelopen eeuw en millennium weergevend. Het beeld is tevens een teken van hoop,dat in deze tijd van openheid en vooruitgang, oorlog tot het verleden zal behoren. De openheid van de huidige tijd is tot uitdrukking gebracht, door middel van de holte in de sculptuur.

De onthulling van het kunstwerk heeft plaats gevonden op zaterdag 30 september 2000 en is verricht door burgemeester Mr. Ed Meijer, samen met een aantal 50 - jarigen uit de gemeenschap Stein.