Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content

E38 - Kunstboom saamhorigheid

  • Kunstenaar: Marjo Janssen-Vorstenbosch en jeugd

Het vorig jaar bestond de buurtvereniging van Catsop 75 jaar. Naast het organiseren van een feestweekend was er ook een kleine werkgroepje gevormd die met een kunstenares, Mw. Marjo Janssen-Vorstenbosch uit Catsop en de jeugd van 6 t/m 12 jaar een kunstwerk gemaakt hebben bij gelegenheid van dit jubileum.

Uitgangspunt was om met, voor en door de inwoners zelf een kunstwerk te maken dat symboliseert de saamhorigheid die een woongemeenschap nodig heeft en waar Catsop goed in is. Het is een groot succes geworden.  23 kinderen in genoemde leeftijdsgroep hebben eraan meegewerkt en natuurlijk zijn ook ouders er actief bij betrokken.

e38-1.jpg

Het is een grote boom geworden (3.2 m hoog en een kruin van 2.4 m) van Cortenstaal waarin  kleurrijke objecten komen te hangen die de kinderen zelf van keramiek gemaakt hebben. De boom komt te staan op de hoek van de Mergelakker en Kempken waar de gemeente een grote strook groen heeft. De gemeente heeft haar medewerking hieraan gegeven door de inrichting van de locatie op zich te nemen.
Denk aan bestrating, beplanting en bank. De buurtvereniging draagt de kosten voor het maken van het beeld en buurtvereniging en stichting Rondjom ’t Bluuske betalen samen de aanleg van een vloerspot.

Op donderdag 24 mei was de plaatsing van de boom,  een dag later werd de bestrating verder in orde gemaakt en op zaterdag 26 mei werden de beeldjes geplaatst.
Het beeld staat nu op de hoek van Kempken en Mergelakker en is  in aanwezigheid van burgemeester Mw. Leurs-Mordang op zondag 27 mei 2018 onthuld.

e38 kunstboom krant web